tag:blogger.com,1999:blog-1714626531813872117.post2526346156443733633..comments2024-03-28T05:44:17.427+01:00Comments on Fuzja Smaków: Ekspresem do Włoch; quasi-TiramisuArvénhttp://www.blogger.com/profile/11849785369507033630noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-1714626531813872117.post-50245504433750495382011-01-21T21:29:34.847+01:002011-01-21T21:29:34.847+01:00miałam dziś robić, ale jednak padło na ptysie:(miałam dziś robić, ale jednak padło na ptysie:(Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1714626531813872117.post-85778707836740010952011-01-20T20:55:33.990+01:002011-01-20T20:55:33.990+01:00Hm, w sumie wczoraj zrobiłam wersję z surowymi żół...Hm, w sumie wczoraj zrobiłam wersję z surowymi żółtkami, bo jakoś tak jak niektóre poprzedniczki jestem beztroska pod tym względem. Ale chętnie spróbuję zrobić też taką wersję, śmietanowo-serkową, spróbuję i napiszę czy smak jest podobny :DToczkahttps://www.blogger.com/profile/14372560092928651120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1714626531813872117.post-85016968268155658162011-01-19T22:53:17.807+01:002011-01-19T22:53:17.807+01:00Wygląda to niezwykle efektownie:) Przepis z pewnoś...Wygląda to niezwykle efektownie:) Przepis z pewnością wart wypróbowania!<br /><br />Pozdrawiam:)<br /><br />P.S. Ja też lubię zimę:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1714626531813872117.post-84833733800039832102011-01-18T23:26:24.631+01:002011-01-18T23:26:24.631+01:00Uwielbiam tiramisu, to bardzo zmysłowy deser. fajn...Uwielbiam tiramisu, to bardzo zmysłowy deser. fajna szybka wersja, podoba mi sie twoje wykonanie,<br />pozdrawiam :)Szanahttps://www.blogger.com/profile/01036927239877260082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1714626531813872117.post-53251462335174789832011-01-18T22:05:49.880+01:002011-01-18T22:05:49.880+01:00chętnie wypróbuję Twoje tiramisu :) wygląda pyszni...chętnie wypróbuję Twoje tiramisu :) wygląda pyszniemagda k.https://www.blogger.com/profile/06073436540828113498noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1714626531813872117.post-15480370718193641632011-01-18T21:52:35.985+01:002011-01-18T21:52:35.985+01:00Tiramisu to jeden z moich ulubionych deserów w każ...Tiramisu to jeden z moich ulubionych deserów w każdej postaci. W tym kieliszku wygląda niezwykle wytwornie. A surowe jajka...cóż kiedy są z pewnego źródła to sądzę, że nikomu nie zaszkodzą... ale oczywiście każdy ma prawo do własnych przekonań i smaków.feeriasmakowhttps://www.blogger.com/profile/01254093894563272131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1714626531813872117.post-47438579618945109592011-01-18T07:58:53.103+01:002011-01-18T07:58:53.103+01:00Rozumiem Twwoją niechęć do "żywego" jajk...Rozumiem Twwoją niechęć do "żywego" jajka. Jestem nosicielką tej samej "choroby" :) Ja z kolei nie zjem nie tylko potrawy z żywym jajkiem, ale również świeżego mięsa (sushi próbowałam z przestrachem i niechęcią). Poodobnież nie skuszę się na mięsko, które stoi w lodówce choćby jeden dzień. :)<br /><br />Ale do rzeczy, bardzo, bardzo, bardzo ciekawy przepis.Aghttps://www.blogger.com/profile/12368846700680270673noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1714626531813872117.post-19613637870962884722011-01-17T17:41:56.919+01:002011-01-17T17:41:56.919+01:00zdecydowanie bardziej wolę wersję tego deseru właś...zdecydowanie bardziej wolę wersję tego deseru właśnie bez jajek ^_^Paulahttps://www.blogger.com/profile/05411407173763775352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1714626531813872117.post-37708934514546629392011-01-17T10:43:19.975+01:002011-01-17T10:43:19.975+01:00Uwielbiam tiramisu podane w kieliszkach - pięknie ...Uwielbiam tiramisu podane w kieliszkach - pięknie wygląda :)<br />P.S. Ja nawet surowe jaja zjem, ale się nie dziwię, że nie każdy lubi. Osobiście mięsa surowego nie tknę :)Karolina https://www.blogger.com/profile/02599442421344193856noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1714626531813872117.post-18418776856332231622011-01-17T09:03:58.906+01:002011-01-17T09:03:58.906+01:00przepiekne zdjecie:)
a tiramisu... pychota:)przepiekne zdjecie:)<br />a tiramisu... pychota:)agahttps://www.blogger.com/profile/07312016542763207795noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1714626531813872117.post-5316312918859640522011-01-16T21:50:22.423+01:002011-01-16T21:50:22.423+01:00Lubię takie 'wariacje' na temat tiramisu. ...Lubię takie 'wariacje' na temat tiramisu. Też od czasu do czasu robię takie bez jajek, ale za to z jogurtem. To takie tiramisu light ;) Pozdrawiam!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01181899135924730323noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1714626531813872117.post-49422676830368211702011-01-16T19:03:03.302+01:002011-01-16T19:03:03.302+01:00@MZ dzięki :) Słyszałam o tym sposobie, ale zawsze...@MZ dzięki :) Słyszałam o tym sposobie, ale zawsze jakoś się bałam przeprowadzać taakich ewolucji :D<br />@Kuchareczko, ja mam dostęp do świeżych, swojskich jajek - nie znam lepszej jajecznicy od właśnie takiej ;-) ale lęku mojego to nie zmniejsza ani o trochę...<br />@Zaytoon e tam niezdrowo. Mnie bardziej porażają konsekwencje, ot ;)<br />@Olciaky, mięso to w ogóle dla mnie niedopieczone i niedosmażone może nie istnieć. Krwiste steki w stylu Nigelli...w życiu!Arvénhttps://www.blogger.com/profile/11849785369507033630noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1714626531813872117.post-13080702326158725652011-01-16T17:47:48.207+01:002011-01-16T17:47:48.207+01:00Próbowałam swego czasu i tego najbardziej klasyczn...Próbowałam swego czasu i tego najbardziej klasycznego przepisu z żółtkami, i tego ze śmietanką. Myślę sobie, że obie wersje są uprawnione, byle miały w sobie cudowny smak mascarpone i kawy z amaretto. Twoje zdjęcia są baaaardzo apetyczne.<br />Pozdrawiam ciepło!Effhttps://www.blogger.com/profile/02537451092924692881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1714626531813872117.post-1093910896342700482011-01-16T16:57:58.005+01:002011-01-16T16:57:58.005+01:00A myślałam, że tylko ja mam taką obsesję i teraz j...A myślałam, że tylko ja mam taką obsesję i teraz jest mi raźniej:)Deser pycha.Acirihttps://www.blogger.com/profile/08497115801165802653noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1714626531813872117.post-76185301208495552072011-01-16T14:05:26.456+01:002011-01-16T14:05:26.456+01:00Ładne zdjęcia, pyszny deser.
Arven, ja nie mam tak...Ładne zdjęcia, pyszny deser.<br />Arven, ja nie mam takich fobii żółtkowych ani surowo-ciastowych, ale... surowe mięso kompletnie jest dla mnie nie do przełknięcia.<br />Pozdrowienia serdeczneWaniliowa Chmurkahttps://www.blogger.com/profile/10015601161475885798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1714626531813872117.post-87182098259492078592011-01-16T12:22:53.118+01:002011-01-16T12:22:53.118+01:00co tu dużo pisać - uwielbiam nawet bez surowych ja...co tu dużo pisać - uwielbiam nawet bez surowych jajekkulinarne-smakihttps://www.blogger.com/profile/06586350456830985371noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1714626531813872117.post-21622285647626214702011-01-16T11:00:44.170+01:002011-01-16T11:00:44.170+01:00W takim wypadku jestem Twoim przeciwieństwem - bez...W takim wypadku jestem Twoim przeciwieństwem - bez zastanowienia wcinam surowe ciasta z surowymi jajkami i inne tego typu "specjały". Niezdrowo, wiem. No ale co ja na moją słabość poradzę?<br /><br />W kwestii tego jednak deseru - i mojemu południowopolskiemu podniebieniu zapewne by posmakowało. :)<br /><br />Pozdrawiam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1714626531813872117.post-23538223597560715902011-01-16T10:18:48.905+01:002011-01-16T10:18:48.905+01:00Zajmujące :-)
Ja od 12 stycznia podjąłem energiczn...Zajmujące :-)<br />Ja od 12 stycznia podjąłem energiczną walkę z nadwagą. Już od dawna w mojej kuchni odchudzam tiramisu żelującą śmietaną o nazwie QimiQ<br />Zawiera dużo mniej tłuszczu!<br />W razie czego służę radą :-)<br />http://barwysmaku.blogspot.com/Moja Kawiarenkahttps://www.blogger.com/profile/17591613164615499309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1714626531813872117.post-79339085181121804522011-01-16T08:26:55.436+01:002011-01-16T08:26:55.436+01:00Ja robię z jajkami, nawet całymi :)) Bardzo lubimy...Ja robię z jajkami, nawet całymi :)) Bardzo lubimy tiramisu. Zjadłabym i takie bez jajek,bo prezentuje się pysznie, mniam:)<br />Pozdrowienia:)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1714626531813872117.post-46229773970135196772011-01-16T07:32:39.387+01:002011-01-16T07:32:39.387+01:00Też robisz bez żółtek - ja też! :) Wolę bez nich, ...Też robisz bez żółtek - ja też! :) Wolę bez nich, bo jak nie mam wiejskich jajek, to nie jestem pewna czy te ze sklepu będą dobrej jakosci an surowo :)Asiahttps://www.blogger.com/profile/09764586836177064619noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1714626531813872117.post-24349337685725805842011-01-15T23:37:33.030+01:002011-01-15T23:37:33.030+01:00Fajna ta kieliszkowa wersja.
A co do Twojego lęku,...Fajna ta kieliszkowa wersja.<br />A co do Twojego lęku, to ja mam na to taki sposób (idealny też na upały, kiedy to łatwo o zatrucia): wybite żółtka wkładam na drobne sitko i razem z tym sitkiem delikatnie zanurzam we wrzącej wodzie (dopiero co zagotowanej) i trzymam tak 2 minutki i wyciągam (dzięki temu żółtka nie tracą formy ani swojej konsystencji). Wtedy spokojnie można takie żółtka dodać do mas, nawet w upalne dni!<br />Pozdrawiam i życzę zdrówka,<br />SWSMZhttps://www.blogger.com/profile/08267733246364255085noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1714626531813872117.post-57185271539015190682011-01-15T23:36:38.717+01:002011-01-15T23:36:38.717+01:00o mamo, jakie piękne zdjęcie! nie mogę zaraz wykor...o mamo, jakie piękne zdjęcie! nie mogę zaraz wykorkuje, od rana mam ochotę na taki dobry deser albo jakieś ciasto ale postanowienie, że dopóki nie opanuje statystyki za nic się sama nie wezmę wygrywa, po zobaczeniu tego przepisu wstrzymuje mnie tylko brak składników :(Kasiahttps://www.blogger.com/profile/10084426880734483980noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1714626531813872117.post-80105428773636178042011-01-15T23:00:47.335+01:002011-01-15T23:00:47.335+01:00:))) dziś właśnie taką wersję tiramisu zrobiłam.Op...:))) dziś właśnie taką wersję tiramisu zrobiłam.Oprócz kilku porcji w kieliszkach do czerwonego wina(oldschool jak za PRL-u ;)) zrobiłam też wersję w normalnej formie..:)pycha!<br />pozdrowienia!<br />JustRitahttps://www.blogger.com/profile/11475615067664000164noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1714626531813872117.post-50735817017804245302011-01-15T22:58:27.837+01:002011-01-15T22:58:27.837+01:00O żesz! ciekawe czy to siła zdjęcia, czy też rzecz...O żesz! ciekawe czy to siła zdjęcia, czy też rzeczywiście jest takie pyszne jak niesie wieść gminna;-))))Sabiennehttps://www.blogger.com/profile/04910865007994422737noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1714626531813872117.post-30546586689012087822011-01-15T22:49:31.730+01:002011-01-15T22:49:31.730+01:00@monika, grzybów też nie jadam. Ale nawet nie bard...@monika, grzybów też nie jadam. Ale nawet nie bardzo lubię, więc strata niewielka ;)<br />@Amber, sama nazwa w tytule sugeruje, że prawdziwe tiramisu to to nie będzie...quasi-Tiramisu :-)Arvénhttps://www.blogger.com/profile/11849785369507033630noreply@blogger.com